ISKALNIK PO PRODUKTIH

 
 
 

Zakaj uživati kolagen?

Danes je veliko govora o dodajanju kolagena kot prehranskega dodatka. Poznamo ga predvsem kot glavno sestavino v kremah in kozmetičnih izdelkih, ki pomagajo pri zmanjšanju gub in bolj mladostni koži.

Pa veste zakaj bi ga mogli vsi dodajati po 25. letu? Kaj sploh je kolagen in kje vse se nahaja v telesu? Kakšni so učinki dodajanja kolagena in za koga je uživanje primerno?

Kaj je kolagen?

> Kolagen je najpogostejša beljakovina v človeškem telesu (predstavlja 30% vseh beljakovin v telesu). Kot osnovna komponenta kože, kosti, vezi, kit, hrustanca, je pomemben faktor metabolizma in varnosti sklepov. Nahaja pa se tudi v roženici, notranjih organih, mišicah in žilah.

> Tako ženskam kot moškim prične raven kolagena v telesu po 25. letu starosti močno upadati. Gube pod in okoli oči so eden od prvih znakov. 
> Faktorji, ki izčrpavajo naravno zalogo kolagena: stres, kajenje, kofein, toksini, pomankanje spanca, predelani sladkorji, UV sončni žarki. Torej faktorji, ki so na žalost prisotni pri večini nas.

Prednosti hidrokolagena:

 • Hidrokolagen je sestavljen iz kolagenskih peptidov najvišjega razreda kakovosti, ki jih proizvaja vodilni francoski laboratorij.
 • Peptidi so obdelani tako, da se v želodcu dodatno ne razgradijo, ter tako nedotaknjeni preidejo v krvni obtok in se prilagojeno vežejo v ciljna tkiva, kjer je kolagenski primanjkljaj največji. Ravno to pa omogoča 98% absorpcijo že 1h po zaužitju.
 • Hidrokolagen je obogaten je z optimalnim razmerjem koncentratov ključnih aminokislin, ki so gradniki kolagena. Glicin, lizin, hidroksiprolin in hidroksilizin, ki so glavni gradniki kolagena v telesu predstavljajo večinski delež vsebnosti aminokislin v hidrokolagenu, koncentracija le-teh pa je do 20-krat višja kot v drugih virih proteinov. Hidroksiprolin in hidroksilizin pa nista prisotna v prehrani, zato je vsebnost le-teh v hidrokolagenu zelo pomembna.
 • Kolagenski peptidi v hidrokolagenu stimulirajo fibroblaste za tvorbo novega kolagena, elastina in hialuronske kisline

Zakaj Novelius Medical hidrokolagen?

> Novelius Medical hidrokolagen je nastal kot plod dolgoletnih izkušenj in znanja dermatologov ter nutricionistov, združenih s tehnologijo vodilnega francoskega laboratorija na področju kolagenskih peptidov.
> Je edini izdelek na slovenskem trgu, ki je zaradi svojih lastnosti, ki so podkrepljene s kliničnimi študijami na voljo tudi v estetskih, dermatoloških in ortopedskih klinikah.

 • 100% naraven - ne vsebuje sladkorja, umetnih sladil, emulgatorjev, konzervansov ali kakršnih koli drugih umetnih dodatkov. 
 • Je brez glutena, laktoze, težkih kovin, tokisnov in GSO ter je primeren tudi za pesto – vegetarijance.
 • Vsi učinki so zato izključno posledica tvorbe novega kolagena v telesu.

Za Novelius Medical hidrokolagen je klinično dokazano, da izboljšuje:

 • hidriranost kože,
 • gladkost in prožnost kože,
 • čvrstost ter gostoto las,
 • preprečuje nastajanje globokih gub.

S kozmetiko lahko vplivamo na ravnovesje telesa odzunaj, dodatek hidrokolagena k vaši prehrani pa pomeni direkten vpliv odznotraj.

»Glavni stebri filozofije Novelius Medical stojijo na vrednotah, ki združujejo starodavne modrosti Vzhoda s tehnoloških napredkom Zahoda. Ker se dobro zavedamo, da si, kar ješ, smo zavezani h klinično dokazanim, čistim ter naravnim sestavinam najvišje kakovosti.«

Uporaba in pričakovani rezultati:

Svetujemo uporabo vsaj 3 mesece, saj hidrokolagen najprej poskrbi za tvorbo novega kolegena, kjer je primanjkljaj največji - navzven tega niti ne opazimo (npr. sklepi, kosti, hrustanec), nato pa se pokažejo vidni tudi lepotni rezultati na koži, laseh in nohtih.

> 1 paket vsebuje 28 vrečic po 6 g, kar zadostuje za 1 mesečno uporabo. Priporočena dnevna količina je 1 do 2 vrečki na dan, ki jo zaužijemo s tekočino.

Preizkusite Novelius Medical hidrokolagen in nam poročajte svoje rezultate! 

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.